Wat voor cadeau geef je op een babyshower?

Een leuk babyshower cadeau bedenken kan knap lastig zijn. Want wat voor cadeau geef je nou eigenlijk op een babyshower? Heb je geen flauw idee wat voor cadeau je kunt geven aan de aanstaande moeder? We hebben 7 leuke en originele babyshower cadeau ideeën voor je verzameld.

Leuke cadeaus voor een babyshower

Ben je uitgenodigd voor een babyshower binnenkort, maar heb je geen inspiratie voor een origineel babyshowercadeau? Met deze leuke cadeautips maak je de mommy to be zeker blij. Je kunt het cadeau zo duur maken als je zelf wilt, en een gezamenlijk cadeau geven op een babyshower is ook heel goed mogelijk.

1. Bevallingsjurkje als babyshowercadeau

Een perfect babyshower cadeau is een bevallingsjurkje. Het jurkje is speciaal ontworpen om te dragen tijdens de bevalling en de kraamtijd. De drukknoopjes lopen tot de navel, dus het jurkje is makkelijk te openen voor huid-op-huid contact na de geboorte. Ook bij het geven van borstvoeding is dit erg handig.

Bevallingsjurkje

Bevallingsjurkje

2. Kraambezoekboek geven op een babyshower

Een kraambezoekboek is ook een leuk idee om cadeau te geven op een babyshower. In zo'n kraambezoekboek kan de kraamvisite na de geboorte een lief berichtje schrijven voor de ouders en de baby. De ouders kunnen er dan nog een foto bij plakken en zo hebben ze later een mooie herinnering aan die bijzondere kraamtijd.

Kraambezoekboek als babyshowercadeau

Kraambezoekboek €19,95

3. Wipstoeltje

Een wipstoeltje is ideaal om de baby lekker in te laten liggen of zitten. De baby kan zich vermaken met de speeltjes aan de speelboog en de wiegende beweging van de wipstoel is ook nog eens ontspannend. Een wipstoeltje met een leuk kleurtje staat ook nog eens leuk in het interieur. 

Wipstoeltje babyshowercadeau

Wipstoeltje

4. Hartslagknuffel

Deze knuffel gaf ik zelf cadeau op de babyshower van een vriendin die voor het eerst moeder werd. Het is een superzachte knuffel met hartslaggeluiden, die ervoor zorgen dat de baby rustig wordt en sneller in slaap valt. Er zit een sensor in die oppikt wanneer de baby huilt, en dan gaat hij automatisch aan. Tamelijk briljant! 

Babyshower cadeau hartslag knuffel

Flow Amsterdam hartslagknuffel

5. Tegoedbon voor oppas

Geef jouw eigen hulp cadeau! Schrijf een tegoedbon uit voor één of meerdere avondjes/dagen oppas. De kersverse ouders zullen hier dankbaar gebruik van maken zodra ze na de geboorte van het baby toe zijn aan een moment voor zichzelf. 

Tegoedbon als babyshowercadeau

Tegoedbonnen boekje

6. Baby spa cadeaubon

Een baby spa? Jazeker, je vindt tegenwoordig in bijna elke grote stad wel een wellnesscentrum speciaal voor babies! Een kindje kan daar heerlijk ontspannen drijven in een baby jacuzzi door middel van een speciale zwemring. Leuk vooruitzicht voor de ouders om dit samen met hun kindje te doen zodra de baby is geboren.

7. Newbornshoot

Als gezamenlijk babyshower cadeau is het ook superleuk om een newbornshoot te geven. Een fotoshoot van hun pasgeboren baby is voor later zo'n waardevolle herinnering aan die bijzondere eerste periode. 

 

Wat is een babyshower?

Een babyshower is een feestje dat wordt gehouden voor een zwangere. Vaak wordt een babyshower als verrassing georganiseerd door familie of vriendin van een aanstaande moeder. Op deze dag wordt de aanstaande mama nog even lekker in het zonnetje gezet met lekkere hapjes, activiteiten en cadeautjes.


Please note, comments must be approved before they are published