5x écht leuke kraamcadeaus

Een leuk kraamcadeau bedenken voor als je op kraamvisite gaat, kan best lastig zijn. Want met welk cadeau maak je de ouders nou écht blij? Vaak kun je wel wat inspiratie gebruiken bij het verzinnen van een origineel cadeau. Ik vroeg mijn volgers daarom welke kraamcadeaus zij nou het leukst vonden om te krijgen. In deze blog deel ik de 5 meest genoemde cadeaus met je:

1. Kraamcadeau met naam

De jonge ouders hebben met veel zorg een naam uitgekozen en als de kleine is geboren, kunnen ze die naam eindelijk delen met de wereld. Ze zijn natuurlijk trots op die naam en dan is het extra leuk en speciaal om dat terug te zien in een cadeau. Geef de ouders daarom een kraamcadeau met naam. Denk aan een rugzak, knuffel, BIBS speen, houten speelgoed, badjasje of herinneringskist met de naam van hun baby.

 Rugtas met naam

Rugtasje met naam €36,95

2. Fotoboek als kraamcadeau

Hoe mooi is het om de ouders als kraamcadeau een invulboek te geven waarin ze alle ontwikkelingen van hun kindje kunnen vastleggen. In 'The Story of Your Life' opgroeiboek kunnen ze alle herinneringen van 0 tot 4 jaar bewaren aan de hand van invulvragen en foto's van mijlpalen. En ook dit boek kun je extra persoonlijk maken met de naam van de baby op de voorkant.

Fotoboek met naam

Opgroeiboek 0-4 jaar €34,95

3. Kinderservies

Het is ook leuk om juist een kraamkado te geven waar ze pas op een later moment wat aan hebben. Zodra de kleine dan toe is aan vast voedsel, kan dit leuke kinderservies meteen uit de kast getrokken worden. Dit handige siliconen kinderservies is door de zuignappen antislip en zorgt dus voor minder geknoei (hoera!) zodra de kleine zelfstandig gaat eten.

Siliconen kinderservies

Siliconen kinderservies €37,99

4. Prentenboeken

Nog zo'n kraamcadeau dat niet direct gebruikt kan worden, maar wat wel alvast leuk staat op de babykamer. Geef een prentenboek cadeau met eerste woordjes waar ze samen met de kleine van kunnen genieten zodra die daaraan toe is, zoals De Wereld van Ingela met prachtige illustraties. Of kies voor een tijdloze klassieker waar we allemaal mee groot zijn gebracht: Jip en Janneke.

Prentenboek kraamcadeau

De Wereld van Ingela €17,99

5. Eten

Een kraamcadeau waar je misschien niet zo snel aan zou denken is het geven van eten. Maar hoe heerlijk is het voor jonge ouders als ze even niet na hoeven te denken over het avondeten en niet in de keuken hoeven te staan terwijl de baby huilt. Ze gaan je zeker dankbaar zijn als je wat te eten meeneemt. Of dit nou een schaal zelfgemaakte lasagne is, die ze zo in de oven kunnen schuiven. Of gezonde kant-en-klaar maaltijden, zoals de kraambox van Oh My Guts.

Kraamcadeau maaltijdbox

Hopelijk heb je wat kraamcadeau inspiratie op kunnen doen voor jouw volgende kraambezoek! Nu ben ik benieuwd, welk kraamcadeau geef jij de volgende keer als je op kraamvisite gaat?


Please note, comments must be approved before they are published