DIY: Monochrome Make-over Ikea Duktig keukentje

Ik speelde al een tijdje met het idee ons Ikea Duktig speelgoedkeukentje een make-over te geven. Om te zorgen dat het keukentje beter in ons interieur past, koos ik voor een witte basis met zwarte details. In deze blog lees je hoe ik dit heb aangepakt.  

Dit heb je nodig:
- Schuurpapier/schuurmachine
- Grondverf
- Witte lak
- Primer spuitlak
- Mat zwarte spuitlak
- Verfkwast, verfroller en verfbakje
- Schildertape

Ikea Duktig make-over Ikea Duktig make-over
Gelukkig kreeg ik wat hulp van mijn kleine vriendje

Zo deed ik het: 
We hadden het keukentje al een tijdje in gebruik, dus ik heb hem eerst weer uit elkaar gehaald. Ik plakte het keukentje af met schilderstape rondom het glas in de deurtjes. Alle keuken onderdelen schuurde ik vervolgens lichtjes op en maakte ik stofvrij. Alle houtkleurige onderdelen gaf ik een eerste laagje grondverf. Toen het droog was, schuurde ik dit opnieuw lichtjes op. Vervolgens lakte ik alle onderdelen af met twee lagen witte lak. Tussen de twee lagen weer even lichtjes opschuren voor de beste hechting.


Ik legde wat karton onder het keukentje om de tegels te beschermen

Ik wilde ook het grijze wasbakje, de kraan en het randje van de kookplaat een ander kleurtje geven. De binnenkant van de kookplaat verwijderde ik en bedekte de binnenzijde met een stuk papier. Op de wasbak, kraan en kookplaatrand spoot ik eerst een laagje grijze primer. Vervolgens spoot ik twee laagjes mat zwarte lak. Na het drogen zette ik het keukentje opnieuw in elkaar volgens de instructies. Het rekje voor het keukengerei liet ik weg, omdat mijn kids dat voorheen nooit gebruikten.  


Het eerste resultaat van het witte keukentje met zwarte details. Al heel blij mee!

Styling:
De grijze plastic handvaten verving ik door mooie zwart leren handgreepjes van Chewies & More. Dit geeft het keukentje direct een hele andere look. Daarna stylde ik het keukentje af met wat toffe items.
 

Op de muur boven het keukentje hing ik twee toffe posters. De Milk Bottle poster vond ik bij The Little Jones en de leuke Pineapple poster is van Minilearners. Ik zette wat plastic kinderservies in het keukentje en verzamelde het keukengerei in een leuke zwart-witte beker.

Ikea Dutkig make-over ovenknopjes

Om het keukentje helemaal af te maken plakte ik ovenknopjes boven het oventje. Naast de magnetron plakte ik magnetronknopjes en op het glas zelf magnetrongolven. Aan de zijkant van het keukentje plakte ik een krijtbordsticker waarop we het menu kunnen schrijven met krijt(stift).  

Het was even een klusje, maar ik vond het erg leuk om het keukentje een make-over te geven. En de reactie van mijn zoontje was onbetaalbaar: ‘Mama mooi gemaakt!'. 

Ikea Duktig Make-over
Voor en na

Wat vind je van het resultaat? Laat het me weten in de comments :)


Please note, comments must be approved before they are published