Schoolfoto's bewaren doe je zo

De schoolfoto's van onze kids zijn hier net weer op de mat gevallen. Elk schooljaar vind ik dit zo'n leuk moment, want zo zie je ze elk jaar weer een beetje veranderen en opgroeien. Maar hoe bewaar je die schoolfoto's nou het beste voor later? Het is natuurlijk zonde als de foto's ergens in een kast belanden, dus daarom deel ik graag verschillende leuke manieren met je om ze te bewaren.

Schoolfoto's bewaren in een schoolfotoboek

Het verzamelen van alle schoolfoto's in een schoolfotoboek is een hele leuke manier om ze te bewaren. In zo'n schoolfotoboek kun je een overzicht van alle pasfoto's kwijt, maar er is ook plek voor een portretfoto en natuurlijk de klassenfoto. Bij de groepsfoto kun je dan meteen alle namen van de klasgenootjes en juf of meester schrijven.

Naast ruimte voor foto's, is er in dit schoolfotoboek ook plek voor informatie over elk schooljaar. Hier kun je opschrijven wat je kind dat schooljaar trakteerde, waar je kind naartoe ging op schoolreisje en hoe zijn of haar beste vriendjes heten. Door de schoolfoto's te verzamelen in een boek, kun je je kind later een heel mooi overzicht van de basisschoolperiode meegeven.

 Schoolfotoboek

Schoolfotoboek €19,95

Schoolfoto's in een fotohouder

Een ander origineel idee voor de schoolfoto is om deze in een leuke houten fotohouder te zetten. Bijvoorbeeld in een fotohouder met droogbloemen of een houder met een vaasje erin verwerkt. Dit staat ook nog eens superleuk in je interieur, en je kunt de foto elk jaar gemakkelijk wisselen. De schoolfoto van het jaar ervoor kan daarna mooi in een schoolfotoboek geplakt worden ;)

Fotohouder voor bewaren schoolfoto

Fotohouder met droogbloemen

Schoolfoto's op een fotoproduct

In plaats van een standaard fotoafdruk kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de digitale download van de schoolfoto af te nemen en deze te laten afdrukken op een fotoproduct zoals een tegeltje, fotomagneet voor op de koelkast of een retro foto voor op het prikbord. Het is ook leuk om een oma of opa op deze manier de nieuwe schoolfoto van je kind cadeau te doen.

Fotomagneet

Fotomagneten

Schoolfoto's in een fotolijst

Misschien bewaar jij de schoolfoto liever in een mooi fotolijst aan de muur of op het dressoir. Een staand zwart metalen fotolijstje is dan altijd een goede keuze of ga voor een drieluik waar je drie foto's naast elkaar in kwijt kunt.

Fotolijst drieluik

Fotolijst drieluik

Wat vind jij de leukste manier om de schoolfoto's te bewaren?